Tuesday, November 17, 2009

P.K.K açılımı












Demokratik açılım,ya P.K.K açılımı


Çocukluğumda köyün köpeği adinda bir destan dinlemişdim. Şu köpek köyün girişinde duruyordu ve oradan geçenleri izliyordu. Eğer yolcudan guçlu olsaydı hemen yolcuya saldırırdı. Ama eğer yolcu köpekden güçlü olsaydı köpek ona saygı göstererek, yolcunun istedyinide bile yapıyordu.Şu yazida köyün köpeki destanının sonucu ve onu AKP ve PKK anlaşmasının sonucuna benzerterek, arştırıyoruz.


PKK neden silah bırakıyor


Son kaç yilda dünyada terörle mucadile, her terör örgütünü sıkıştirmışdır. PKKda bu sıkışlaşmadan uzak kalmamışdır.Amerikan ordusu ıraka girmeden önce,( yani 2001 yılınan önce) PKKya desek veren güclü birisi yokuydur. Ama 2001 yılından sonra Amerika ortadoğuya barış ve demokrasi getimek ve terörle mucadile behanesile ıraka salırdı. Yüzler ve yüzler bomba patladı ve binler günahsız ve suçsuz, sivil insan öldürüldü. Ve sonunda mesud barzani ve celal talebanini ırakta iş ustune koydu ve ırakın gücü bunların eline düşmek hemen PKKya yardımcı oldular.


Şurda iki  soru ortaya çıkıyor: 1)amerika neden barzani ve talebanini ırakta işüstüne koydu? 2)barzani ve talebani neden PKKya yardımca oldular?


Birinci sorunun cavabı: Amerika ırakta, seddam hüseynin yerine bir oyuncak arıyordu ki ABDden  herne emir gelirse başım gözüm üstüne deyıb öylede yapsınlar.ve şu pılana barzani ve talebaniden başka yani aslinda kürdlerden başka oyncak bulamadılar.


Ve ikinci sorunun cevabi: çünkü her iki tarafda kürtduler. Yani PKK bir tarafdan ve barzani ve talebanide bi tarafdan. Ondan sonra  2001yılından önce seddam hüseyn zamanında, talebani ve barzani gizlice PKKya yardım edirdiler. Şunu her kes açıkcasına biliyor ve anlıyor.


Mesud barzani kaç kere söylemişdir ki kürdlerin PKK terör örgütüyle hiç bir ilgisi yokdur. Ama kendisi kaç kere PKK bayrağının yanında gözükmüşdür? Kaç kere PKKnin kuzey ırakta açıkcasına toplantısı olup ve ırakın kürt hakimiyyeti şu toplantılara engel olmamışdır? Hal bu ki 2001 yılından önce PKKnin kuzey ırakta toplantısı olmağa hakkı yokuydur. Ve toplantıları çok gizli ve kaç kişilik oluyordu. Çünkü seddam bir kere kürt terörçularına hesablarını vermişdir ve helebçe kentini kimiyasal bombalarıyla yerle bir etmişdi. Ve konuşmasında kürtleri hayın ve hayinin cezası ölümdür demişdi.


2001 yılından önce PKK dizi çökmüş, beli bükülmüşdür. Çünkü güclü bir yardımcısı yokuydur. Ama 2001 yılından sonra ABD ıraka saldırmış, seddamı kaldırmış ve kürdleri oyuncak olarak iş başına koymuşdur. Terörle mucadile behanesile petrol kuyularına sahib çıkmış, barış ve demokrasi yerine ıraka ölüm ve felaket getirmiş. PKKya önemli yardımcı olmuş ve yeniden PKK can tapmış, ayaka kalkmışdır. Bu neden iran ve türkiyede binler türk askerinin şehid olmasına sebeb olmuşdur.(çünkü iranın kuzey batısı zaten Türkdüler ve urmiyeden tahrana kadar güney Azerbaycan sayılır. Şu yede 35\000\000 türk yaşıyor). PKK şu zamanda yeni kamplar yapmaya başladı ve çoklu sayıda kürdü örgüte topladı. Bu durum 2007 yılına kadar sürdü ki türkiyenin savaş uçakları kuzey ırakta PKK kamplarını vurdu ve sınrlar ötesi adind operasiyonlar başladı. Şu taraftanda iran ordusu yerden ve gökten kandil dağlarında PKK kamplarını vurdu. Şu vuruşlar PKKnı dizi çökme haline getirdi ve zayıflamağa başladı.


Murat karayılanın dediğine göre: PKKlılar dağda 130 ya 150 kişilik guruplarda dolaşıyorlardı. Ama şu vuruşlardan sonra 15 ya 20 kişilik guruplarda dolaşıyorlar. Bunun nedenide türk savaş uçaklarının vurması ve kürtlerin örgütde ölümden korkuları belirtilmişdi.


Bu türk kuvvetlerinin gücüile sebeb olmuşdur. Şu halda bellidir gücü kalmayan ve dizi çokmüş PKK, batılı ağalarının emrile siyasal hareket etmelidir. Ve hemen gücsüz köyün köpekinin rolunu oynamaktadır. Elbet şu vuruşlar terör örgütünü aradan kaldırmamışdır.


PKK silahları bırakmak niyyetinde deyil, gücünü toplamak niyyetindedir. Tessuflerle AKP bu arka pılanın farkında deyildir. Ve sayın Bahçelinin söylediği gibi: AKP türkiyeni bir uçuruma doğu çekiyor. Bence şunun bir tek yolu vardir: türkiye halkı AKP zihniyetinden silinmelidir.


PKKlıların dağdan inmesi siyasal bakimdan


Doğrucasına türkiyenin sonu ne olacak, merak ediyorum. O PKKlılar ki elleri binler türk askerinin kanına bulaşmış, binler anne ve babanın yüreğini dağlamış, öyle kahramanca karşılanalar. Çok üzücü bir sahnelere şahid olduk. AKPnin yaraddığı yeni türkiyede böyle bir görüntüleri gördük. Terörçunun cezası böyle iyi karşılıkmı? Ama AKPnin hükümetinde, erdoğanın söylediği gibi: herşey ola bilir.


PKKnın dağdan inişi şunu gösteriyor ki: türk ordusu bizi(PKK) dağdan indirenmedi, biz kendimiz inmeye karar verdik. Türk ordusu böyle becereksizmidir?


Türk ordusu hayir, AKP becereksizdir. O görüntülere dikkat edersek hatta karşılamak törenide tam siyasaldır. Kaç örnek verelim.


1)otobüsün yukarı kısmında sahte bitöv kürdüstan bayrağı (kırmız, sarı, yeşil çizgiler) çizilmişdir


2)PKKlıların boyunlarına atdıkları çiçeklerde sahte bitöv kürdüstan bayrağı rengindedir.


3)çanta sırtda, elbiseler eyinde, mekap ayakkabılar ayakta. Başbakan nasıl söylüyor ki PKKlılar silah bırakmaya dağdan inibler. Sayın başbakan ya sen kendin kandırılmışdın ve ya türk milletini kandırmaya çalışırsın


4)karşılama töreninde her yerde PKK ve PEJAK(PKKnin irandaki kolu) bayrakları gözükürdü. Ama bir türk bayrağı yokdur. Bu olay gösteriyor ki federalizm ve demokrasi adina bir şey yokdur belke tamamen bölücü bir hareketdir.


5)PKKlılar pişmanlıkta bile duymadılar. Onlar diyorlar ki biz masaya oturub, muzakire etmek için geldik. Hemen burda noktalıyalım ve bir soru verelim. O ayileler(kadın, yaşlı,...) ki PKK otöbüsünündeydiler kimdiler? PKKlımı? Yoksa... PKKlı olalar ya olmayalar bir mesele şubhesizdir: kürtler bitövlükle PKKlı ve terörçudular çünkü PKKlıdan ve terörçudan himayet eden, onlari iyicesine karşılıyan kendiside terörçudur.himayet edeninde suçu suçludan daha çoktur. Çünkü o himayet etmese, destek vermese suçlu suç yapa bilmez. Bu bir gerçekdir.


Türkiyede sorumlar var. PKK terör örgütü var, hapisanede terörçubaşı ucalan var, TBMMde teröre destek veren DTP var, iran ve ırak sınırlarında kandil dağlari var ki PKKnın kampları orda kurulmuş. ellbet PKKnın ençok kirizi türkiye üsndedir. AKP hakimiyeti bunlari çözmesi lazım yoksa türkiyenin sonu ne olacak söylemesine bile korkuyorum.


AKP kendisi türkiyenin büyük sorunudur


AKP terörörgütünü aradn kaldırmak istemiyor. Dediği terörle mucadileye 2003 beri ne yapdı? Hiç bir şey. Sadece kaç operasiyon. Yüzler ve yüzler şehid verdik, terör örgütüde günü günden güclendi. Ama hiç sormıyorsunuz AKP neden terör örgütünü aradan kaldırmak istemiyor? Cevab bellidir: AKP eğer kendi milletine yok, başkalarına hizmet ederse, eğer 50\000\000 azerbaycanlını(güneyli ve kezeyli) bırakıb 2\500\000 ermeniye hizmet ederse, eğer 80\000\000 fazla türkü(anadolu türkleri tüm dünyada)  bırakıb 3\000\000 kürte hizmet ederse terör örgütünüde aradan kaldıra bilmez.işte AKPye soruyorum: kıbrıs elden gediyor. Kıbrısa ne ettin? Rumlarla, yunanlılarla anlaşma yapdın. Yazıklar olsun sana. Hanki akkıllı bir türk ermenistan protokolunun altına ki türkleri sahte ermeni soykırımına mahkum edib imza atar? Hanki akkılı türk, kürtlerle kuzey ırakta anlaşma yapar? Kürtler türklerin en önemli namusuna yani topraklarinda gözleri vardır. Yanı şu kürtlerle anlaşmak olurmu?


Çünkü AKP terör örgütünü aradan kaldırmağa önemli bir hareket göstermeyib, eğer AKP devrinde terörçular güclenibler, Eğer AKP terörçuların demokratikleşmelerine çalışıyor, sonuç bu olur ki AKP kendiside terör örgütünün suçlarında ortakdır. Ben şehid ayilelerine söylüyorum: 2003 beri nekadar şehidimiz varsa başda hepsinin suçlusu AKPdir.


Syın Erdoğan söylüyor ki demokratik açılım nereye gederse gitsin, bedeli ne olursa ödeyeceğiz! Hiç söylediğinin farkında bile değil. Bedeli ne olursa ödeyeceğiz!


Sayın başbakan ben bedelinin birini söylemek istiyorum: 2003 beri şehid olan ve gazi olan yüzler ve yüzler genclerimizi sağolarak evlerine gönder.öyle ki askerliğe getmeden önceki gibi. Bu bedeli ödüye bilirmisin? Toprak bütünlüğü tehlikeye düşüyor. Ya anadolunun bir kısmını kürtlere verecekmisin yoksa? Unudma sayın başbakan toprağ namus demekdir.


Başbakan bir başka yerde sayın oktay vurala diyor ki: biz sizin gibi başka coğrafiyalardan bura gelmedik! Sayın başbakan siz nasıl bo sözü söylüyorsunuz? Onuda kime? Sayın oktay vurala, bir türk milliyetçisine. Ki bukadar türk milliyetçiliğine kayğısı vardır. Eğer şu sözü ahmed türke(DTP başkanı) söyleseydiniz bir söz ama... Karşınızdakını tanıyın ondan sonra söyleyin. Ama önemli deyil bu sizin(erdoğan) siyasetsizliğinizdendir.


Sayın başbakan siz kürtü kendi vatandaşınız ve kendi miiletinizden bilirsiniz. Hetta gazzedekileri bile. Ama bir türk milliyetçisini başka yerli. Keşke one minits tepkiniz gazzedekilere göre yok, türk milletine göre olaydı. Keşke errmenilere, kürtlere, ABye ve ABDye gösterdiğiniz duyğu ve kayğı Türk milliyetine olaydı.


AKP hakimiyyeti anayasayada el koymuş. anayasa Türkiyenin dili Türkce demiş ama TRT6 kuruluyor. Kürtce adlar koyuluyor. Sayın deniz baykalın söylediği gibi: herşey böyle başlıyor. Önce anayasaya el koymak sonra demokrasi, dil, okul, federalizm ve sonra parçalanma. Sayın d.r devlet bahçelide böyle söylüyor: bir ölkenin parçalanmasının yolu anayasanın parçalanmasından geçir.


O kadar merak ettik, gözledik ki terörçubaşı ucalan yol harıytası gösterecek. Ne oldu, ucalan söyledi ki benim harıytam AKPnin harıytasıdır! Yani AKP ve PKK oturub, anlaşıb ve yol harıytasımı çizipler.


Yıllar boyudur ki CHP ve MHP çalışıb ve türkiyeden bir milletli ve bir bayraklı ülke kurmuşlardı(iktidarda olan zaman) CHP ve MHPnin yaraddığı tertemiz türkiye ki yer yüzünde her türk ona kurur duyuyordu, şimdi AKP hakimiyyetinin elindedir. Bu bir gerçekdir: Türkiye şimdi tarihde en çirkin sayfasını yaşıyor.


Şehud ve gazi ayilelei


Babasının en deyerli varlığı olan, annesinin ciger paresi türk gencleri canlarını avuclarına alıb ve terör örgütüyle en tehlikeli çatışmalara girmişler. Bu arada kimse şehid olub, atababalarına kavuşub mezarları nurlanmış, kimse gazi olub canından bir kısmını vatan için vermişdir. Şimdi başbakana çok açık ve net söylüyorum: kürt terörçusunun demokratikleşmesi, vatan için canını hiçe sayan türk mehmetçiklerden daha önemlimidir? Gazilerimizin göz yaşlarını görmüyormusun? Annelerin göz yaşlarını PKKya iyi karşılamakla durduracakmısın? Şehidlerimizin yaraları sizin pazarlığızla yeniden kanıyor. Ayyıldızlı albayrak binler ve binler şehidin kanıyla kaldırılmış. Yalnız va yalnız çanakkaleni hatırlayın.


Şehid canın verende ölmüyor, unutulanda ölüyor unutulanda. Neden bu kadar şehidlerimizi unutdunuz neden?


Şimdi ey türk milleti sene sesleniyorum: bu gün el bir olub birleşmek çağıdır. Titreyib AKP zihniyetinden temizlenmek çağıdır. Oğuz han söylediği gibi: Ey Türk oğlu türk, titre kendine gel sen kendine gelende büyüyürsen. Biz kendimize gelmeliyik, ne yapdığımızın farkında olmalıyık. Hanki partidende himayet etmemizi düşünüb taşınmalıyık. AKPye destek olmak AKPden himayet etmek AKP ve PKKnin pazarlığında bizde ortak oluyoruz. Bizde gazilerimize ve şehidlerimize saygısızlık yapıyoruz.


Saygılarla: güney Azerbaycan- Urmu(urmiye) babek turançı

No comments:

Post a Comment